Треньорът на ЦСКА: Лудогорец ни заля със студен душ

OFFNews 20 септември 2019 в 09:29 2018 0

Старши треньорът на ЦСКА (Москва) Виктор Гончаренко заяви, че тежкото поражение с 1:5 от Лудогорец в турнира по футбол Лига Европа не е трагедия, но със сигурност е студен душ.

„Такива мачове също трябва да се преживеят – коментира Гончаренко. - Трудно е да ги приемеш, но трябва. Когато се налага и 17-годишен защитник да излезе като титуляр. Отборът е млад сам по себе си. Загубихме в скоростта и в работата с топката. Прекалено леко се разделяхме с топката, губехме я по всички части на терена.

Според него този мач не бива да се нарича трагедия, но е бил "голямо разочарование, студен душ". Все пак Гончаренко намери и нещо положително за възпитаниците си.

"Това е и опит. Дивеев и Карпов не са играли досега в такива мачове, това си оказва влияние. А съставът беше такъв след фитнес тестовете. Стана ясно, че на Чалов и Илзат трябва да дадем почивка. Но това се оказа и причината защо нападателите ни днес не се срещнаха с топката. Трудно е да се приемат и обяснят всичките голове, но за мене Карпов изглеждаше не лошо. Разбира се, че няма как да сме доволни от защитата, но аз взех няколко смели решения днес", каза той.

Гончаренко каза и че не смята, че трансферната политика на клуба е причина за поражението.

"Ние имаме достатъчно играчи. Но какво да кажа повече, когато Влашич и Ахметов губят топката на място без противници, когато отборът играе под нивото си? Мачът днес може да се характеризира с един момент: Магнусон опитва да даде остър пас напред, който е предпоставка за наша атака. Но греши, получава се контраатака и дузпа за противника", завърши Гончаренко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови