Треньорът на ЦСКА: На "Българска армия" няма време за чакане на трофеи

OFFNEWS 30 декември 2019 в 09:20 1722 0

В ЦСКА няма време за чакане на трофеи. Това признава сръбският треньор на “червените” Милош Крушчич в интервю за белградския “Спортски журнал”, цитиран от “Меридиан Мач”.

Първият въпрос, който задава авторът Бранко Спасойевич към Крушчич е “Боите ли се от Лудогорец?”. “Защо да го правим?! Лудогорец не е страшилище, някакъв кошмар. Ние отбора от Разград го надиграхме в София. Нямаше голове, но инициативата беше от наша страна. Откакто застанах на поста треньор, сме допуснали само един гол. В България имената на ЦСКА и Левски се асоциират с титли - автоматично. На сметката на тезидва отбора има общо 57 триумфа.

Заради традициите, феновете, медиите натискът върху играчите на ЦСКА и Левски е огромен. Лидерската позиция на Лудогорец се гарантира от най-добрите играчи, най-многото пари и най-добрата организация в клуба. Но пък да скочиш на неприкосновените е много сладко. Затова се надявам нашият скок напролет да бъде успешен и да съживим шампионските амбиции”.

“Левски не може ли да ви обърка сметките?”, пита още журналистът.

“Голямото софийско дерби ни очаква още в средата на февруари, в първия пролетен кръг. Ще играем на националния стадион “Васил Левски”. Това е най-големият мач на българския футбол и се надявам успех в него да ни даде тласък на изкачването ни нагоре. Мога да кажа, че ЦСКА има идея как да се върне в компанията на шампионите. След дълги години в Литекс амбициозният собственик Гриша Ганчев възроди “армейците”. Ще строи нов стадион, направи добър тим, всеки ден напредваме”.
Крушчич се съгласява с автора на материала, че Ганчев има вяра в сърбите.

“Ако се съди по треньорите - да. За него са работили Люпко Петрович, Миодраг Йешич, а миналата година и Нестор Ел Маестро, който също е наш треньор”, казва Крушчич, който споделя и своята гледна точка на напускането на Люпко.

“Той познаваше много добре отбора, но със самото си застъпване на треньорския пост попадна под напрежение. Не е лесно - има много интереси и претенции, а в клуба няма нито място, нито време за чакане. Затова на първо място успяхме с психология да успокоим обстановката и да оставим момчетата да играят. Когато има победи, всичко се получава лесно. А изискванията на ръководството в момента са да печелим мачове, да играем добре и да школуваме младите. Но българите са с наия манталитет - не понасят загубите”, завършва Крушчич.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови