Треньорите на Левски и Лудогорец имат общи ментори

OFFNews 06 октомври 2019 в 10:19 2096 0

Треньорите на Лудогорец и Левски - Станислав Генчев и Петър Хубчев за първи път ще се изправят един срещу друг днес. Макар и двамата да са от различни поколения, те имат много общо помежду си.

И това не е само фактът, че са имали досег с националния отбор. Хубчев бе негов селекционер до месец май, а след това бе заменен от Красимир Балъков.

На последния помага Станислав Генчев - двамата с Бала бяха заедно и в Етър. Сред другите общи неща между днешните съперници е, че и двамата са минали през "Герена" като футболисти са вдигали титли със "сините".

Със сигурност Хубчев е взел нещо в треньорството от двама наставници, които е имал като играч на Левски. През сезон 1992/93 той стана шампион със сините, а на кормилото на тима бе Иван Вутов.

В онзи сезон Хубчев е вторият най-използван играч в първенството - записва 29 срещи, като с 30 е единствено Пламен Гетов. През следващата година пък сегашният треньор на сините със сигурност е научил нещо от съвместната си работа с Георги Василев-Гочето.

Точно от Вутов и Гочето е попивал знания и Станислав Генчев. Василев бе последният му наставник като играч в Етър. А след това, когато пое "виолетовите", младият треньор работеше съвместно с Иван Вутов.

Всъщност той ползваше и неговия лиценз, тъй като нямаше право да бъде старши. Днес Генчев и Хубчев ще са едни от най-важните хора на стадиона в Разград.

Първият започна отлично кариерата си начело на "орлите" - все още няма поражение. Треньорът на "сините" също започва да вижда плодове от работата си. И е гладен за трите точки от сблъсъка на "Лудогорец Арена".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови