Три отбора се класираха за 1/8-финалите в Шампионската лига

OFFNEWS 07 ноември 2019 в 00:03 1337 0

С изиграването на двубоите от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига станаха ясни първите три сигурни участника в елиминационната фаза. Това са Байерн (Мюнхен), Ювентус и Пари Сен Жермен.

Наполи и Манчестър Сити също имаха възможност да се класират напред предсрочно, но допуснаха грешни стъпки и ще трябва да почакат.
Баварците се наложиха с 2:0 срещу Олимпиакос у дома и продължават с пълен актив в група В. Успехът дойде след голове на Роберт Левандовски и Иван Перишич. В другия мач от групата Тотнъм разгроми Цървена звезда с 4:0 в Белград и също е близо до продължаване напред.

ПСЖ също взе четвърта победа от четири мача в група А след 1:0 срещу Брюж с попадениет на Мауро Икарди. като все още няма допуснат гол. В 76-ата минута Мбайе Диан от гостите изпусна дузпа, след като вратарят Кейлор Навас хвана топката. Във втория мач от потока Реал Мадрид се развихри срещу Галатасарай за 6:0.

Ювентус пък надви с 2:1 Локомотив в Москва в мач от група D и с 10 точки си осигури класиране в следващата фаза. В друг мач от групата Атлетико Мадрид загуби с 1:2 като гост на Байер Леверкузен, но остава фаворит за продължаване напред.

Много емоции предложиха двубоите от група С. Манчестър Сити загуби първи точки като гост на Аталанта в Милано, като завърши 1:1. Най-любопитният епизод в мача беше в 81-ата минута, когато бранителят Кайл Уокър застана на вратата, след като резервата Клаудио Браво получи червен картон. В Загреб пък местния Динамо и Шахтьор Донецк изиграха истински трилър.

В 83-ата минута резултатът беше 1:1. С два бързи гола Динамо поведе с 3:1 и се виждаше краен победител, но в добавеното време Жуниор Мораеш намали, а малко по-късно резерватна Тете от дузпа изравни. Любопитното е, че наказателният удар беше отсъден за нарушение срещу впусналия се в атака вратар на Шахтьор Пятов, което не се вижда често по терените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови