'Трикольорите' ни ще научат съперниците си в Лигата на нациите навръх националния празник

OFFNews 02 март 2020 в 14:47 1806 0

На връх националния ни празник 3 март в Амстердам в 19:00 часа наше време ще бъде изтеглен жребият за второто издание на футболната Лига на нациите, съобщи БНР.

Българският национален отбор е в Лига В, в четвърта урна. Там са още съставите на Израел, Унгария и Румъния, с които няма как тимът ни да бъде в една група.

В първа урна са отборите на Русия, Австрия, Уелс и Чехия, които ще бъдат водачи. Във втора са Шотландия, Норвегия, Сърбия и Финландия, а в трета са съставите на Словакия, Турция, Ирландия и Северна Ирландия.

Победителите в лиги В, С и D ще се изкачат в по-горните.

Двубоите в групите ще се играят от септември до ноември 2020 година, а финалният кръг ще е през юни 2021 година. В него ще участват четирите победители в групите в Лига А.

Там в първа урна са победителят в турнира Португалия, финалистът Нидерландия и полуфиналистите Англия и Швейцария. Те ще бъдат водачи на четирите групи.

Във втора урна са тимовете на Белгия, Франция, Испания и Италия. В трета са Босна и Херцеговина, Украйна, Дания и Швециа, а в четвърта са Хърватия, Полша, Германия и Исландия.

В първото издание на Лигата на нациите България беше в група „С1“ заедно с Норвегия, Къпир и Словения и завърши на второто място след скандинавците с актив от 11 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови