Трилър между Левски и Черно море с два червени картона и два гола в последния момент

OFFNews 22 февруари 2020 в 16:18 2899 0

На истинско зрелище станаха свидетели зрителите, които бяха отишли на стадион "Тича" във Варна, след като Левски и Черно море си спретнаха истински трилър, завършвайки наравно 2:2 в двубой от 22-рия кръг на Първа лига.

Домакините поведоха в началото на мача, благодарение на Матиа Курьор (14'), но малко след това новото попълнение на "сините" Стайн Спиерингс (19') се разписа в дебюта си. В края на първото полувреме варненци останаха с човек по-малко, след като Исмаил Иса бе изгонен.

През втората част темпото логично бе намалено, тъй като "моряците" се затвориха в собствената си половина, заради числения си недостатък. Напрежението по време на срещата се увеличаваше все повече, картоните не спираха да валят и Иван Горанов също напусна преждевременно мача.

В продължението настъпиха и инфарктните моменти, в които двата отбора си размениха по един гол в рамките на 60 секунди, които бяха дело на Дени Алар (90+3'), Мартин Минчев (90+4').

Така Левски вече е с 45 точки в класирането на първенството и се доближи на 6 от лидера Лудогорец, който утре гостува на Етър. Черно море пък е на 5-ото място с 33 точки, колкото има и Славия. "Белите" обаче може да изместят "моряците", ако в понеделник вземат поне точка от Дунав.

В друг мач, който се игра по-рано днес Ботев Враца се наложи над Арда с 3:1. Головете за домакините отбелязаха Аласан Н’Диайе, Петко Ганев и Даниел Генов. Светослав Ковачев успя да върна надеждите на гостите в 19-ата минута, когато изравни, но отборът му не успя да отбележи повече попадения.

По една греда уцелиха и двата отбора - за "сините" Спас Делев след изпълнение на фаул, а за домакините Петко Ганев, след центриране от корнер.

По този начин тимът на Антони Здравков развали лошата серия, в която бе отборът му. За сметка на това Арда ще продължи да пробва да излезе от дупката, в която е изпаднал тимът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови