УЕФА изхвърли ЦСКА-София от Европа до 2019 година

Централата не прие молбата на БФС за изключение

ОFFNews 29 май 2017 в 13:04 16310 3

Снимка Спортал

Очаквано, ЦСКА-София е аут от евротурнирите до лятото на 2019 година. В БФС пристигна писмо от УЕФА с решението. Правилникът е ясен - новосформиран отбор няма право да играе три години в турнирите.

От писмото още личи, че Боби Михайлов е написал молба до УЕФА за изключение. Тя е отхвърлена.

Ето текстът на писмото:

"УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си. Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP).

Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателна преценка,

УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и "тригодишното правило". В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19)".

Решението праща Левски директно в квалификациите за Лига Европа, където вече е Ботев. За последното място в турнира ще спорят Верея и четвъртият в класирането, най-вероятно Дунав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

2

Nik68

29.05 2017 в 13:37

Кой сега е оригиналния ЦСКА. След като гореупоменатия УЕФА смята за нов отбор.