УЕФА ни разследва за расизъм, може да затворят 'Васил Левски' за мача с Англия

OFFNews 14 юни 2019 в 09:06 2473 0

Европейската футболна централа е започнала разследване за расистко поведение на българската публика по време на двубоя България - Косово.

Това означава, че част или целия национален стадион "Васил Левски" може да бъде затворен за най-интересния ни мач от квалификациите за Евро 2020, а именно този срещу четвъртите в света - Англия.

От делегацията на Косово са се оплакали на дежурния делегат, че в 28-ата минута са чули обидните скандирания, като те са идвали от местата, където седят феновете на Левски.

Двубоят с Англия е гвоздеят в програмата ни от квалификациите, като интересът към него е огромен, а билетите вече са в продажба. От БФС разчитаха много на този мач, за да направят добри финансови постъпления. Обявените цени са от 20 до 400 лева.

Това не е първия скандал след мача с Косово, загубен с 2:3. С поста си се раздели и шефът на стадиона. Официалната версия е, че е бил допуснал тв екип без права, а неофициалната - допускането на джипа на шефа на БФС Борислав Михайлов на лекоатлетическата писта, което възмути атлетите, които тренират там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови