УЕФА вади Левски за две години от турнирите при нова издънка

OFFNews 17 юли 2017 в 17:34 12759 2

Добра и лоша новина дойде за Левски от УЕФА. Добрата е, че феновете ще могат да гледат мача с Хайдук Сплит на стена пред сектор "А". Лошата е, че дори изцепките пред видеоекрана ще бъдат санкционирани. А следващото наказание на УЕФА ще е жестоко - две години извън евротурнирите.

Ето какво написаха по този повод от клуба:

"Левскари,

съобщаваме ви важна информация за реванша срещу "Хайдук" (Сплит). Моля, прочете текста докрай!

Както ви е известно, сме наказани за мача в четвъртък. Затова ПФК "Левски" ще постави видео стена пред Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов ", за да можем да подкрепим отбора от непосредствена близост. НКП прави организация за гледане на мача по този начин, като това е отговор и на многото запитвания, които получихме последните дни.

Тук правим важно уточнение към всеки, който смята да дойде пред сектора. Всички действия там по време на мача ще се третират от УЕФА като част от срещата. Тоест, при всякакви забранени прояви - пиротехника, бомби, расистки скандирия и знаци, емблеми, знамена, клубът ни ще бъде наказан, сякаш това се е случило на трибуните.

ВАЖНО: "Левски" се намира в случай на "рецидив" и следващото наказание е изваждане от европейските клубни турнири за 2 години!

Понеже срещата с "Хайдук" се води високо рискова, ще има специален офицер на УЕФА (цивилен), който ще обикаля преди и по време на мача, и ще следи за забранени символи и знаци! Молим ви да помислите за евентуалните последствия!

И още една важна организация! НКП ще подкрепи първия отбор на "Левски" преди реванша с хърватите. Ще посетим тренировката в сряда от 18:30 ч., като ще влезем само за първите (открити) 10 минути. След това достъпът ще бъде ограничен от клуба! Елате, за да дадем кураж на футболистите ни!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови