УЕФА забрани македонските знамена на мача за Суперкупата на Европа

OFFNews 07 август 2017 в 18:32 7737 2

Македонски знамена няма да могат да се веят на трибуните на стадион "Филип II" в Скопие утре вечер по време на мача за Суперкупата на Европа между победителите в Шампионската лига Реал Мадрид и носителя на трофея в Лига Европа Манчестър Юнайтед.

Решението е на УЕФА и целта е да се предотврати напрежение между феновете, както и използването на двубоя за политическа пропаганда.

Разрешени са единствено клубни флагове с определен размер и националните знамена на Испания и Англия. Двубоят е утре от 21,30 часа и ще се предава в ефира на bTV Action.

Двата тима загряха за сблъсъка с контрола по време на американското си турне, която беше спечелена от Манчестър Юнайтед след дузпи.

Манчестър Юнайтед вече пристигна в Скопие. Новото попълнение Неманя Матич е в състава на носителите на трофея от Лига Европа за миналата кампания, както и другите летни придобивки Виктор Линдельоф и Ромелу Лукаку.

Защитниците Ерик Байи и Фил Джоунс са наказани и мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо няма да може да разчита на тях за предстоящия двубой срещу европейския клубен шампион.

Португалският специалист не може да разчита и на контузените Маркос Рохо, Люк Шоу и Ашли Йънг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

08.08 2017 в 08:14

Те това требва да го видим. Някой ще забрани на макетата да си веят байраците? Еба го! А на бас, че мАкедонското слънце ще сияе гордо и нахално на целия стадион! Голем ташак ще стане.

Поздрав!