УЕФА започна разследване на мача България - Англия

OFFNews 15 октомври 2019 в 20:22 2927 0

От Европейската футболна централа обявиха дисциплинарно производство срещу България и Англия след снощната евроквалификация между двата отбора, играна на "Васил Левски". От УЕФА ще ни разследват по четири точки.

Първата е за "расистко поведение" по член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Втората е: хвърлени предмети - по член 16. Третото разследване ще е за прекъсване на националния химн.

Последната точка е свързана с повторения на големия екран - член 42 от Правилника за сигурност и защита.

Прекъсването на националния химн и недостатъчен брой пътуващи стюарди са двете точки, по които ще бъдат разследвани англичаните.

В същото време президентът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата в отделните европейски страни да започнат война срещу расизма, за да не се допускат повече сцени като тези от двубоя между България и Англия в София в понеделник.

Европейската квалификация на два пъти беше спирана през първото полувреме заради расистки скандирания от страна на феновете по трибуните, а темата за расизма превзе страниците на европейския печат и остави на заден резултата от срещата - 6:0 за Англия.

"Повярвайте ми, УЕФА желае да направи всичко, за да унищожи тази болест по футбола", заяви Чеферин пред Асошиейтед Прес.

"Ние не може да си позволим да се задоволим със сегашните мерки и трябва да бъдем много по-решителни. Цялото футболно семейство - от ръководители, през треньори и играчи до фенове, трябва да се обединим и да работим с правителствата и с неправителствени организации, за да поведем война срещу расистите и да маргинализираме техните отвратителни възгледи", заяви още словенецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови