Уейн Рууни матира вратар от МЛС с гол зад центъра (видео)

OFFNews 28 юни 2019 в 12:27 3439 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни за пореден път привлече вниманието на футболните фенове с атрактивен гол.

Играчът се разписа от собствената си половина на полето в мач на Ди Си юнайтед от МЛС. В десетата минута на срещата той получи топката, видя, че вратарят на Орландо Сити е излязъл, и с хирургически точен удар го прехвърли.

Рууни разказа, че няколко минути по-рано е видял, че стражът на съперника седи по-напред и си е помислил, че ако има възможност, ще си пробва късмета от далечно разстояние.

"Той вероятно беше излязъл по-напред от нормалното, защото те държаха топката. След като я изгубиха, тя попадна на пътя ми. Веднага знаех, че ще стрелям, и за радост, улучих", каза нападателят.

След фамозното попадение в социалната мрежа Туитър се появи любопитен коментар от фен на Юнайтед, който гласи: "Трябваше да запазим Рууни, вместо да взимаме Златан #GlazersOut".

Интересното е, че бившият английски национал има по един такъв гол за всеки отбор, чийто цветове е защитавал. През сезон 2013/2014 тогавашният нападател на Манчестър Юнайтед  вгорчи живота на Уест Хям. 

Преди две години футболистът отново вгорчи живота на "чуковете", след като се разписа с изстрел зад центъра за Евертън.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови