Ултраси на Спортинг биха играчите

OFFNews 16 май 2018 в 08:25 2478 0

Страхотен скандал избухна в португалския футбол, след като ултраси на клуба нападнаха футболистите от отбора на клубната база, съобщава "О'Жого".

Около 50 запалянковци, повечето от които с качулки, се появили на съоръжението и започнали да обиждат, а в последствие и да атакуват играчите на любимия си отбор.

Най-пострадали са вратарят Руи Патрисио и Баст Дост, като на холандския нападател са нанесени рани по главата и това е наложило да му бъде оказана медицинска помощ. Снимки от раните на Дост бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха бурно възмущение.

Спортинг завърши на трето място в първенството на Португалия, на 10 точки зад шампиона Порто.

Ръководството на клуба и шефовете на португалския футбол осъдиха нападението, в резултат на което беше уронен авторитета на местния футбол. Част от играчите на Спортинг вече обмислят да прекратят договорите си, тъй като инцидентът им дава право на това.

"Зелено-белите" трябва да играят финал в турнира за националната купа срещу Деспортиво Авеш на 20 май, но двубоят е под въпрос, тъй като част от играчите са обявили, че отказват да излязат в мача.

Футболистите също така отказват разговори с президента на клуба Бруно де Карвальо и търсят варианти да прекратят договорите си. Босът е пристигнал в базата на клуба веднага след новината, че в нея са проникнали маскирани хулигани, които са се нахвърлили на играчите и треньорите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови