Уругвай работи здраво за кандидатура с Аржентина и Парагвай за Мондиал 2030

Георги Терзиев 15 ноември 2018 в 16:45 1206 0

Снимка Facebook

Президентът на Уругвай Табаре Васкес, заяви че страната се готви усилено за предстоящата обща кандидатура за Световното първенство през 2030 година.

Турнирът ще отбележи 100-годишнината от първите световни финали през 1930, провели се именно в Уругвай. Самата процедура по избиране на домакин се очаква да започне през 2020.

Запитан дали домакинството на Световното първенство за момичета до 17 години е първата крачка към 2030 година, Васкес каза, че "моментът е много важен за уругвайския спорт".

Той допълни, че работят върху кандидатурата и с колегите си от Аржентина и Парагвай планират разговор с директорите на ФИФА.

Няколко държави също изявиха желание и готовност да приемат домакинството на финалите след 12 години. България, Сърбия, Гърция и Румъния планират обща балканска кандидатура, а Мароко отново ще опита да спечели, след като загуби битката със Северноамериканската кандидатура за Мондиал 2026. 

Президентът на УЕФА, Александър Чеферин, също взе отношение по темата като обяви, че ще подкрепи евентуална кандидатура на Англия или обща такава на Великобритания.

В същото време Кралската футболна федерация на Испания иска подкрепа от правителството, за да може да се бори за първо голямо домакинство от Мондиал 1982.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови