Уулвърхямптън продължава да следи Едвин Джеси

OFFNews 16 май 2019 в 10:52 1592 0

Едвин Джеси може и да не даде много на ЦСКА през последните два сезона, но изглежда, че клубът ще го продаде с голяма печалба, съобщава "Меридиан мач".

Макар в Англия наскоро се изсмяха на новината, че националът на Гана може да облече екипа на една от изненадите във Висшата лига този сезон Уулвърхямптън през лятото, тази възможност става все по-реална. Информацията споделя журналистът Дани Оуен от изданието HITC, според когото ръководството на "вълците" е готово да направи тази инвестиция. За Уулвс сделката не представлява риск, тъй като цената на крилото в момента е 860 хил. паунда, което се равнява на на съвсем малко по-малко от 2 милиона лева.

Джеси акостира на “Българска армия” през зимата на сезон 2017/18. Той започна силно в ЦСКА, а игра на високо ниво под ръководството на Нестор Ел Маестро в началото на настоящия сезон. Ганаецът, който е роден и израснал в Холандия, има договор за още една година с "армейците", но от ръководството на клуба се склонни да го продадат. Причината е, че Джеси демонстрира явно нежелание да играе в българското първенство. Той не се влага в мачовете и не е сред любимците на публиката. Той неведнъж се оплака и от расистките обиди към него на много от стадионите у нас, което е още един сериозен мотив играчът да си тръгне с облекчение от България.

Едвин Джеси няма да има проблеми да премине в Англия, тъй като е национал на Гана. Не е изключено вариантът, той да бъде купен от Уулвърхямптън и веднага да бъде даден под наем в отбор от чемпиъншип. По този начин “вълците” ще следят под лупа адаптацията му към английския футбол и във всеки момент могат да го върнат в редиците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови