Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В БФС чакат изявление от Черно море

OFFNews 28 май 2019 в 18:02 1528 0

Българският футболен съюз продължава да чака официално изявление от ръководството на Черно море. Това са заявили пред Sportal.bg от централата в Бояна, където все още не е пристигнал никакъв сигнал от Варна.

Става дума за скандала, който избухна с изваждането на шестима футболисти от тима на Илиан Илиев преди последния кръг от Първа лига срещу Лудогорец, загубен с 1:4 и донесъл титлата в Разград.

Тогава обяснението бе, че Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Виктор Генев, Пламен Димов, Георги Илиев и Петър Витанов са се провалили на проверка с полиграф за двубоя с ЦСКА, загубен с 1:3 в началото на май. Впоследствие въпросните играчи разпространиха резултати от полиграф с техните имена и въпроси за мача.

От Черно море заявиха в неделя, че в понеделник ще имат изявление, но такова все още няма. Засега и комисията по етика и феърплей към централата, начело с генерал Васил Василев, не се е самосезирала.

Очаква се обаче УЕФА да нареди на БФС да направи разследване около хаоса в последния кръг. Евроцентралата е получила над 90 сигнала на приложението за борба с корупцията, като нормалната процедура е да се обърне към националната федерация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews