В БФС не е достигнала информация, че ни разследват за расизъм

Димитър Андреев 14 юни 2019 в 11:34 1600 0

В Българския футболен съюз не знаят, че УЕФА е стартирала дисциплинарно производство за расистки скандирания по време на евроквалификацията с Косово в понеделник.

Нашите загубиха двубоя с 2:3, а по време на мача са били отправени обидни реплики към гостуващия отбор и неговите привърженици. За това съобщава официалната страница на УЕФА на 13 юни.

Очакванията са да бъде наложена санкция, като най-тежката е затваряне на стадиона за следващия домакински мач - на 14 октомври срещу Англия.

"До нас не е достигала информация, че Националният стадион "Васил Левски" ще бъде затворен и на него няма да се състои европейската квалификация с Англия на 14 октомври.

Не знам делегатът на мача с Косово да е писал за расистки скандирания. Възможно е да го е направил, възможно е да има разследване, но това не означава, че със сигурност ще бъдем наказани.

Ние категорично не приемаме подобни отношения и реакции на публиката, ако е имало такива по стадионите, когато се провеждат мачове - независимо дали те са приятелски или официални", коментира пред Блиц членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов.

В БФС действително са във война с всякакви прояви на стадионите, които излизат от рамките на добрия тон. През сезона непрекъснато се налагат глоби на клубовете, заради обидни скандирания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови