В БФС обмислят съкращаване на разходите

OFFNews 06 април 2020 в 09:51 1188 0

Българският футболен съюз ще обсъжда днес евентуално редуциране на заплатата на селекционера на България Георги Дерменджиев, както и на останалите треньори на юношеските и младежките национални формации.

Изпълкомът се събира днес от 13 часа, за да обсъди този и още други въпроси. Най-важният е нов вариант за завършек на първенството. При положение, че извънредното положение у нас приключи на 13 май, ще бъдат дадени две или три седмици за подготовка на отборите.

След това през юни ще се изиграят двата кръга от редовния сезон плюс полуфиналите и финалът за Купата. Така ще има готовност сезонът да завърши, а новият да започне през юли.

"Да, това планираме да коментираме утре (б.р. - днес) на работна среща - обясни първият вицепрезидент и отговорник за националните отбори Емил Костадинов пред "Труд". - Примери за това има в световен мащаб, но с тази уговорка, че у нас заплатите са много по-различни. Процентно обаче не искам да говоря. Ще излезем с официално решение".

Костадинов също призна, че е очаквал баража с Унгария за Евро 2021 да бъде отложен повторно, след като УЕФА веднъж вече го пренасрочи за 4 юни.

"Предвид създалата се ситуация, да очаквах го. По всяка вероятност мачът ще се играе тази година, може би през ноември, но това трябва да каже официално УЕФА."

Отговорникът за националите не изключи възможността "Лъвовете" да играят контрола преди важния двубой, но към днешна дата всичко е в сферата на хипотезите предвид неясното бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови