В Дания измислиха интересен начин за гледане на мачове

OFFNews 20 април 2020 в 12:59 2021 0

Когато футболът се играе при закрити врата, да бъдеш от другата страна на вратата е най-доброто, нали?

Това явно са си мислили в датския футболен клуб Мидтиланд, където предлагат интересен и нестандартен начин как привържениците на отбора да гледат заедно срещите на своите любимци.

На паркинга с 2000 места за коли пред "МСН Арена" бяха монтирани гигантски екрани, които ще позволят на феновете да гледат срещите от автомобилите си, когато сезонът в местната Суперлига бъде подновен. По този начин феновете ще могат да бъдат заедно, а футболистите на терена ще могат да усещат подкрепата от песните на около 10 000 души, колкото е и капацитетът на самия стадион.

"Работим здраво, за да доставим най-доброто възможно изживяване на нашите привърженици. Коронавирусът не променя този факт, променя единствено начина, по който това се случва", заяви за местния вестник ВТ маркетинговият директор на клуба Пребен Роккяер, цитиран от ВВС.

Първенството в Дания бе спряно през март, а целта на местната федерация е то да бъде подновено на 17 май и да завърши до края на юли месец. Към момента в Дания има регистрирани над 7300 случаи на заболели от COVID-19.

Министър-председателят Мете Фредриксен обяви в петък, че в страната започват да вдигат ограниченията, но правилата за социална дистанция остават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови