В Левски няма да пипат заплатите до края на сезона

OFFNews 04 март 2020 в 09:49 1228 0

Заплатите в Левски няма да бъдат пипани до края на сезона. С намаляване на възнагражденията “сините” биха спестили доста пари, но към момента на “Герена” няма да прибягват към такъв ход в течение на първенството, пише "Тема Спорт".

След края на шампионата обаче шефовете, които и да са те, ще водят разговори с играчите за понижаване на заплатите. Така ще падне разходът по най-голямото перо в бюджета, а ще бъдат намалени също данъците и осигуровките.

В момента Левски се издържа единствено от продажби на билети, абонаментни карти и фенски артикули, както и от дарения на привърженици, които отиват директно за погасяване на дълговете към НАП. В момента върви кампания за набиране на средства чрез есемеси - DMS LEVSKI на номер 17 777. Вчера по нея бяха събрани около 50 хил. лева.

От клуба отчетоха, че приходите на Левски за месец февруари са 1 165 862 лева, като 86,6% от тях са благодарение на феновете под формата на билети, абонаментни карти, фен артикули и дарения. Разходте за периода са в размер на 1 143 288 лева. В това число влизат изплатени заплати и вноски към НАП.

Парите, изразходвани за заплати, осигуровки и данъци са в размер на 538 909 лева. При това играчите получиха само половината от месечните си възнаграждения. Такива пък не взеха треньорът Петър Хубчев и асистентите му, както и директорите Павел Колев, Ивайло Петков и Йончо Арсов. Тоест, докато няма редукции на заплатите, то клубът ще дължи по над милион лева на играчи и щаб.

Засега няма индикации, че скоро Левски ще има нов генерален спонсор. Вече се появиха информации, че такъв може да стане Българският спортен тотализатор, който да налива по 1 млн. лева на месец в клуба. Сериозни разговори до момента обаче не са водени. Не е ясно и какво ще се случи с мажоритарния пакет акции на “сините”.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови