В Левски отново са гледали друг мач

OFFNEWS 14 юли 2017 в 08:18 1974 0

Левски изигра посредствен мач срещу хърватския Хайдук, макар и да загуби минимално с 0:1. Това обаче не означава, че хората от "Герена" оценяват трезво случилото се. Голът за Хайдук падна след фрапантна грешка в средата на терена, довела до ситуацията за отсъдената дузпа. Опитите на Левски да изравни се изчерпваха с безидейни центрирания почти от центъра в наказателното поле, където беше търсен Мапуку.

Според Роман Прохазка съдията е сбъркал, като не е отсъдил фаул, извършен срещу него. Вратарят Божидар Митрев пък направо шокира с изявлението си, че Левски е бил по-добрият отбор на терена.

"Днес тотално играхме по-добре от отбора на Хайдук. Не свириха фаул срещу Роман Прохазка и стана ситуацията за дузпата. Имаме големи шансове в София.

Абсолютно с нищо не ни изненада Хайдук. Всичко, което ни бяха казали треньорите, се случи. Не мисля, че са имали повече ситуации. Ние имахме също положения”, каза Митрев.
 Треньорът Николай Митов - Жадното също видя добра игра от страна на възпитаниците си.

"Шансовете преди реванша са 50 на 50. Изиграхме добър мач тази вечер. Получи се двуостър двубой, като реализирахме на 70% това, което бяхме замислили предварително. Не знам дали има, или няма нарушение за дузпата. За мен е недопустимо да допуснем такъв елементарен гол. И ние, но и те, разбира се, имаха своите атаки и възможности за гол. Оптимист съм и вярвам, че футболистите ще дадат 200% от себе си и ще играем за феновете", коментира Митов.

Мачът на "Герена" след седмица обаче ще бъде при закрити врати, заради наказание на Левски.

Не по-назад остана и спортният директор Даниел Боримиров.

"Смятам, че имаме добре шансове преди реванша. Не искам да прозвучи като оправдание, но за мен съдията не отсъждаше реално това, което се случва на терена. Критерият му не бе еднакъв в двете посоки. Нашият отбор е млад, необигран и все още има много неща да изчиства. Видяхте, че в края на мача ние бяхме тимът, който се опитваше да намери пролука в противниковата защита. За съжаление не успяхме. Да се надяваме, че това все пак ще се случи следващата седмица”, заяви Боримиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови