В Левски спират със скъпите покупки

OFFNews 25 януари 2019 в 11:37 1310 0

Повече инвестиции в базата и изчистване на стари задължения, отколкото прахосване на средства по привличането на скъпоплатени чуждестранни футболисти. Това ще е стратегията на новите силни хора в Левски, които в момента са представлявани в клуба от Павел Колев.

Смяната на собствеността на сините трябва да стане на 6 март - за тогава е насрочено общо събрание на клуба, финансовият гръб ще бъде осигурен от хазартен бос №1 у нас. "Сините" ще продължат идеята за направата на модерен медицински и възстановителен център, която бе започната от Спас Русев, който все още се води президент на клуба. Центърът ще се помещава в сектор А на стадион "Георги Аспарухов".

Вчера Павел Колев бе вписан в търговския регистър като изпълнителен директор на Левски. Заведен бе и новият Управителен съвет, в който влизат още Ели Спасова Шопова и Найден Кирилов Димитров. Публикуван бе и финансовият отчет на клуба за 2017 година. Той показва, че към 31.12.2017 г. дългосрочните и краткосрочните задължения на дружеството са в размер на 18,377 млн. лв. (12 милиона от тях са по изграждането на сектор А на „Герена"), а нетната загуба на клуба за 2017-а е 874 хиляди лева.

В момента тече одит, който ще покаже какво е реалното състояние на Левски.

Засега изглежда малка вероятността сините да правят резки движения до края на трансферния прозорец. От клуба вече обявиха, че искат отборът да бъде съставен предимно от български играчи. Такива добри свободни няма. От "Герена" удариха на камък в опитите си да привлекат халфа на Берое Мартин Райнов, както и защитника на Ботев Пд Кристиан Димитров.

Трудно биха взели и Галин Иванов от Славия. В момента в състава на проби са норвежкият бранител Магнар Йодегард u френският офанзивен полузащитник Жордан Нкололо. Първият бе одобрен от Славиша Стоянович, но сега ще трябва да се хареса и на новия треньор Георги Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови