В Левски водят разговори с чуждестранен спонсор

OFFNews 02 април 2020 в 12:42 1529 0

Левски води разговори с чуждестранен спонсор за финансиране на футболния клуб. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев в предаването "Домът на футбола" по "Диема Спорт".

Колев каза, че управата на клуба продължава да търси всякакви алтернативни източници на набавяне на приходи.

"Работим по въпроса с генералния спонсор. Подготвяме една детайлна презентация, която е насочена не само към български, но и към чуждестранни кампании. Имаме вече разговори с една чуждестранна компания, която прояви интерес да ни помогне в тази ситуация.

Това ще остане поне засега на пауза, докато се изясни кога изобщо бихме могли да се завърнем към нормалния тренировъчен процес и оттам към подновяване на първенството. На този етап всички сме наясно, че това не е на дневен ред", коментира Колев.

"Под алтернативни източници на приходи аз имах предвид неща, които ще ги станат ясни и ще ги съобщим тези дни, седмица може би, защото подготвили сме изненади за привържениците и се опитваме по всякакъв начин да стигнем до тях, така че, дори в тази ситуация да бъдат информирани какво се случва с клуба и отбора и да им дадем нещо в замяна на тази безценна помощ, която получихме в последните два месеца, а и преди това", каза още той.

В Левски все още не са мислили за варианта с продължаване на карантината до 13 май, каквото е последното искане на българското правителство.

"Тепърва ни предстоят разговори със спортния директор и с треньора на тази тема. Това е в тяхната компетенция. Те трябва да вземат решение и да планират, така че футболистите да не излизат съвсем от форма. Как точно ще стане не мога да коментирам. Моите разговори с футболистите на други теми", каза той.

Изпълнителният шеф на "сините" каза, че повечето играчи на Левски са се съгласили да намалят заплатите си за периода, в който не се провеждат съвместни тренировки, като очаква отговори от само трима от чужденците.

"При нас нещата по тази тема приключиха още в средата на миналата седмица. Имахме разговори индивидуално с всеки футболист в понеделник и вторник миналата седмица. На тези разговори присъстваше и треньорът Петър Хубчев. След това се присъедини и спортния директор Ивайло Петков.

Разказахме им каква е ситуацията, какви са перспективите пред клуба и какво знаем, и какво не знаем съответно. Абсолютно откровено, без да им спестяваме нищо, се получи доста добър диалог с всички от тях. Направихме им предложения да си намалят заплатите с 50 процента за периода до подновяването на тренировъчен процес. Трябва с огромна гордост да заявя, че повечето от футболистите приеха веднага това наше предложение.

Не е имало абсолютно никакви проблеми. Специално искам да благодаря на нашия капитан Живко Миланов, на Николай Михайлов, на Иван Горанов и на Симеон Славчев от българските футболисти. От чужденците искам да благодаря на Холмар Ейолфсон, който е в Рейкявик, на когато му се роди дете и затова го пуснахме, и Хали Тиам, защото това са двамата лидери в съблеканлята от чуждестранните футболисти, на които шапка им свалям поради начина, по който реагираха и приеха това предложение.

Анексите са подписани. Остават трима футболисти, от които очакваме отговор дали ще се съгласят или съответно не, защото е тяхно право да откажат. Без взаимно съгласие това няма как да стане и затова през цялото време са водени разговори в тази посока. Никога не е ставало въпрос за едностранно, еднолично решение от страна на клуба. То няма и логика по този път да се върви, защото това означава сигурен конфликт. Няма юридически лостове, с които да намалим заплатите на футболистите без тяхното съгласие", обясни още той. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови