В Лудогорец няма да бързат с избора на нов треньор

OFFNews 28 август 2019 в 11:01 1334 0

Изпълнителният директор на Лудогорец заяви, че клубът няма да бърза с назначаването на нов старши треньор. Стойчо Стоев бе уволнен след равенството със Славия, а в момента наставник на "орлите" е неговият помощник Станислав Генчев, който ще води отбора в реванша от плейофите за влизане в групите на Лига Европа срещу Марибор.

Първият мач в Разград завърши 0:0. Твърде вероятно изборът на треньор ще зависи именно от това дали Лудогорец ще продължи европейското си участие и наесен.

"Неслучайно казах да не се спекулира с треньора. Очаквах какво ще се случи. Четем любопитни имена, интересни предложения. Мениджъри се опитват да ни насочат вниманието. Това, което мога да кажа за нашите фенове е, че нито едно от имената, което излезе в медиите, не е разглеждано от Лудогорец", заяви Петричев, цитиран от dsport.

"Няма да бързаме. Имаме критерий за избор на старши треньор. Дори и на 1 критерий да не отговоря този човек, няма да влезем в преговори. Искаме да изберем точния треньор, който да завърши реформата в Лудогорец. Този процес няма как да стане с магическа пръчка. Изборът на треньор не зависи от мача в Марибор", добави изпълнителният директор на разградчани.

"Чувстваме се готови да отстраним Марибор. Изправяме се срещу противник със сериозен опит. Ситуацията е 50 на 50. Очаквам отборът да играе това, което може. Ако това стане ще бъдем по-спокойни и щастливи и ще играем през есента в евротурнирите. Няма как да сме спокойни в този цикъл. Дано успеем да свършим работа.

За мен всеки един, който получи шанс от треньора да играе, трябва да се раздаде на 100%. Всеки, който е в Лудогорец е избран по някакви критерии. Разполагаме с много добри играчи. Всеки може да реши мача", сподели още Петричев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови