В ЦСКА определиха съдийството в дербито като "скандално"

OFFNews 24 февруари 2019 в 19:31 1897 0

В ЦСКА определиха в официалния си сайт като "скандално" съдийството на рефера на вечното дерби срещу Левски Владимир Вълков. Червените загубиха с 0:1 в днешния двубой от 23-ия кръг.

Претенциите им са свързани с червения картон на Едвин Джеси в края на първото полувреме, който според ЦСКА бил несправедлив. Малко по-късно при подобна ситуация нарушение в обратната посока не е свирено, а след тази ситуация пада и единственото попадение в мача - автогол на Стивън Перейра.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев беше изненадващо сдържан в изказването си.

"Доволен съм от отбора. Играхме 50 минути с човек по-малко. Не бяхме далеч от това да изравним. Играхме добре до последната минута. Днес допуснахме едно недоразумение и нещата не се развиха по план.

Ние имаме бързи футболисти. Искахме да изненадаме съперника. Прегледах видеото няколко пъти. Няма червен картон. За съдията има такъв. Беше редно да бъде показан такъв и след това - за футболиста на Левски. Такива положения не липсваха и за тях. Например при гола за Левски? Нали критерият е еднакъв? Нека да е подобен аршинът. След като съдиите се занимават професионално, редно е да го видят това. Но нека не акцентираме върху това.

Е, то се случи това, което очаквах. Да не задълбаваме в темите. Да не говорим повече", коментира Пенев, който ден преди мача определи рефера Владимир Вълков като "бушон", който ще бъде пожертван.

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов беше по-директен.

"Съдийството реши мача. Реши мача! Бутане, което е директен червен картон даде, после за бутане в лицето при нашия автогол не го даде. Пет секунди преди центрирането имаше удар без топка. Това не е червен картон, а бутането е червен. Различни критерии.

Преди автогола има фаул за нас с червен картон. После сигурно почна да компенсира. Той реши мача с червения картон и при автогола. Пак казвам, имаше фаул за нас и червен картон за тях.

Горанов държи Джеси, нормално го блъска, защото го е изпреварил. Това са според мен два жълти картона. Любо Пенев го е казал вече. Аз няма какво да коментирам", заяви Стоилов.

Бившият ни международен съдия Антон Генов също смята, че червеният картон на Джеси е бил пресилен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови