В УЕФА обмислят два варианта за зазършване на евротурнирите

OFFNews 23 април 2020 в 20:16 1368 0

Европейската футболна централа УЕФА обмисля два варианта за подновяване на мачовете в Шампионска лига и Лига Европа и призова местните асоциации да "проучат всички възможни варианти", за да завършат първенствата.

Футболът в цяла Европа спря през март поради разпространението на пандемията от коронавирус  и все още няма първенства, които да са подновени, с изключение на това на Беларус.

В изявление, цитирано от БТА, УЕФА обяви, че работната група разглежда два сценария, като и двата предвиждат първенствата на отделните страни да започнат преди европейските клубни турнири.

Единият сценарий предвижда провеждането на вътрешни и европейски мачове паралелно, докато другият включва завършване на вътрешните първенства преди рестартиране на състезанията на УЕФА през август.

Ръководството на УЕФА призова за завършване на националните първенства, но изготви насоки за това как трябва да се определя класирането за клубните турнири през следващия сезон, ако някои лиги не могат да завършат кампаниите си.

УЕФА обяви, че в такъв случай местата за участие в Шампионска лига и Лига Европа трябва да се определят по "спортни заслуги" и чрез прозрачен процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови