Валверде след издънката: Червеният картон на Де Йонг ни срина

OFFNews 05 януари 2020 в 11:47 1524 0

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели след равенството с Еспаньол (2:2), че основна причина за резултата е червеният картон, който Френки де Йонг получи по време на мача.

Каталунците изиграха много слабо първо полувреме в срещата от 19-ия кръг на испанската Ла Лига и бяха наказани от Давид Лопес (23') при най-рутинно центриране. Малко преди паузата Луис Суарес нацели гредата, но изригването на уругваеца тепърва предстоеше.

Нападателят все пак изравни с майсторски удар от движение пет минути след подновяването на играта, а не след дълго снабди влезлия като резерва Артуро Видал с важен голов пас за пълния обрат в мача. Куриозното е, че чилиецът заведе иск срещу клуба си за неизплатени бонуси.

Четвърт час преди края на редовното време шампионите останаха с човек по-малко заради червения картон на Де Йонг и това се отрази на играта. Две минути преди края на редовното време резервата Ву Лей донесе точката на домакините.

"Червеният картон на де Йонг ни навреди, загубихме баланса в играта си. Ние имахме три положения, с които да ликвидираме интригата, но в края си тръгнахме само с точката срещу отбор, който имаше едно положение.

Реагирахме страхотно след изоставането си и обърнахме резултата в ваша полза, а след това имахме още шансове. Чувството е неприятно, защото искахме победата. Сега загубихме две точки.

През първото полувреме играхме прекалено академично, липсваха ни някои неща в определени моменти. Артуро Видал влезе от пейката и ни даде това, от което имахме нужда. Той знае къде да застане и ние обърнахме, но с 10 души в края е трудно", каза Валверде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!