Ван Гаал обвини рожденика Меси за провалите на Барселона

OFFNews 24 юни 2019 в 19:06 1758 0

Легендарният холандски треньор Луис ван Гаал вгорчи 32-ия рожден ден на звездата на Барселона Лионел Меси.

Според бившия наставник на каталунците, аржентинецът не е отборен играч и това е причината за провалите на "блаугранас" в Шампионската лига.

Ван Гаал отчита, че Меси се е променил много след напускането на Джосеп Гуардиола и не играе на същото ниво при наследниците му.

"Харесвам го като индивидуалност, но защо не е печелил Шампионската лига от четири години насам? Като капитан трябва да си зададе този въпрос.

Никой не може да каже, че Ракитич, Алба или Тер Стеген са слаби футболисти. Меси също е отговорен за случващото се в отбора.

Гуардиола успяваше да го използва за нуждите на отбора, докато следващите треньори поставиха отбора в негова услуга", заяде се Ван Гаал.

Все повече гласове срещу Меси се чуват и в родната му Аржентина, където недоволстват, че националния отбор не може да спечели нищо, въпреки присъствието на такава ярка индивидуалност в редиците му. Късно снощи аржентинците успяха да достигнат до 1/4-финал на Копа Америка след 2:0 над Катар и ще се изправят срещу Венецуела в спор за място в топ 4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови