Васил Божков към феновете на Левски: Борисов не ми вдига, идете му на гости

"Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира", предупредил бизнесменът

OFFNews 19 януари 2020 в 21:56 21921 6

Бизнесменът Васил Божков е заявил на фенове на Левски, че клуба го чакат тежки дни, ако мине предложението за промени в Закона за хазарта, за което се заговори в края на седмицата.

Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6-има депутати в парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор". В момента големите лотарии в България са две - "Национална лотария" и "Лотария България". И в двете мажоритарен собственик е именно Божков.

Срещата между Божков и привържениците, инициирана от ръководството на "сините", започна в 12:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и продължи близо два часа.

На нея са присъствали още изпълнителният директор на "сините" Павел Колев и финансовият директор на "Нове холдинг". Божков е поискал подкрепа от привържениците, след като стана ясно, че бизнесът му е застрашен.

"Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира. Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец.

Разберете, че положението е много тежко. "Главболгарстрой" и "Виваком" всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни", заявил Божков, цитиран от "Спортал".

Бизнесменът призовал сините да се срещнат с премиера Борисов, защото на него не му вдига телефона. Валери Симеонов обяви, че Борисов подкрепя предложението му за промяна в законодателството.

"Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите", заявил Божков, но без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.

Божков казал още, че почти бил договорил Ивелин Попов. "Да. Лично аз водех преговори с него. Той се съгласи да играе в Левски, но има проблем с руския му клуб", казал бизнесменът.

Все още нито една от фракциите на Левски не е обявила своята позиция по темата. В следващите няколко дни запалянковците ще обсъждат помежду си как да реагират и отново ще се видят с Божков, като това трябва да се случи в сряда. Най-вероятно мястото ще е същото, като това днес - стадион "Георги Аспарухов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

6

brusarski

20.01 2020 в 15:10

Дано Гешев ти дойде на гости ! С комплект гривни с верижка.
И егати бизнеса, дето имаш, щом отнемането на лайнарията ще те фалира.

4245

5

rrr11

20.01 2020 в 12:47

Божков нещо се е объркал. В Левски няма как да накара феновете да протестират за един мафиот. Най много да навие 100-ина човека от София-Запад ако им плати.
Объркал е клуба. Левски е създаден за да съществува, а не непременно да побеждава. Ако беше в отбора създаден от ЦК, можеше да му се получи плана. На техния отбор идеологията е да печели на всяка цена, с каквито и да е средства, там повечето фенове биха припознали или продали и майка си, стига да им обещаеш титла.

5784

4

Бабатунде

20.01 2020 в 11:56

Вашият човек, Владимир Йончев, ще е първи там, нали ? :)

23293

3

Стефан

20.01 2020 в 04:28

А леле!
Интересно колко е дупката в бюджета, щом са тръгнали да обират даже Черепа:) Не само пенсионерите и децата, не даже вече бившите семейни приятели от хотелите, ми даже поукротилите се вчерашни баш-мутри:)
Че то така утре ще посегне и на свети доганов бе!:)))

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

20.01 2020 в 01:05

"Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите"
Февруари 2013, Орлов мост, макиажна кръв.. Е видния режисьор вече е евродупетат.. Ама все ша са намери некой да го замести..
Високо кръвно.. Патриарх и главен мюфтия в правителствената болница.. Молебен и намаз за сваляне на височайшото кръвно..
На тоз дето: "…Вече съм се променил и изкривил. Преди ми беше най-любимо да отида на мач на Левски на Герена. По къси гащи и да люпя семки. Сега вече въобще не ми се ходи там. Ето това вече в мен е пречупената нормалност."

13874

1

emanuilis

20.01 2020 в 00:23

Предлагам да му иде „на гости" държавата. На г-н Божков. Виден народен профанизатор. *обратното на будител.