Васил Божков поема властта в Левски

OFFNews 13 февруари 2019 в 18:09 4175 1

Васил Божков официално стана собственик на Левски. Това стана ясно от прессъобщение, изпратено до медиите от фирмата "Нове Холдинг".

Oще в края на миналата година се носеше мълвата, че бизнесменът сменя Спас Русев като собственик на 26-кратния шампион на България. Днес всичко това бе официално потвърдено.

Ето какво гласи съобщението:

"Уважаеми спортни привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес и въпросите, свързани с промяната в управлението на ПФК Левски, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол.

Левски е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво.

Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат.

Пресцентър
"НОВЕ АД Холдинг" 
13. 02. 2019 г.София

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12016

1

Велейн

14.02 2019 в 09:19

Ако един бизнесмен с пари има желание да оздрави Левски и да го направи достоен клуб защо не? Левски не е просто един отбор, Левски е кауза...! Видяхте как един Домусчиев с пари от нищо направи гранд в родния футбол...нищо че не са българи повечето там. Ако Божков има желанието с неговите пари и най вече публиката на Левски аз съм оптимист!