Величия на ЦСКА засипаха с похвали трансфера на Десподов

OFFNews 31 януари 2019 в 08:16 1617 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира трансфера на Кирил Десподов в италианския Каляри. Пената пожела на младия нападател да се наложи в Серия А и да надмине големите имена от миналото, но подчерта, че вече всичко зависи от професионализма му и личните качества.
“ЦСКА винаги е правил силни трансфери. Знаете историята - Любослав Пенев, Стоичков, Костадинов, Лечков и други. ЦСКА е голяма марка, добре се работи. Много спортисти и футболисти са излязли от този клуб и са играли в силни отбори.

Щом го желаят в Италия, значи има качества. Дай Боже да изпревари споменатите от мен вече имена. Трябва да има голяма лична дисциплина и да спазва правилата, установени в Каляри, за да успее. Той винаги е бил професионалист - и в ЦСКА, и в Литекс преди това”, каза треньор номер 1 на България за ХХ век на тържеството за връчване на наградите на ОСК ЦСКА.

Най-успешният клубен треньор в България Аспарух Никодимов също се изказа ласкаво по адрес на Десподов. “Италианското първенство е много трудно и Кирил трябва да внимава много, за да не обърка нещата. Сега му е кацнало птичето на рамото и трябва да се възползва от шанса. Момчето заслужаваше такъв трансфер. Каляри не е най-силният отбор, но в крайна сметка това е Серия А, могат да го забележат други клубове, а и ще претърпи развитие като футболни качества. От него си зависи. Той си е перде, което вероятно ще му е от полза", сподели Никодимов пред "Тема спорт". Той е на мнение, че Десподов има по-големи възможности да се наложи в Италия отколкото Александър Тонев, стига да играе по-колективно.

Суперлативи не спести и изпълнителният директор Пламен Марков. “Това е голям негов успех в личен план и прекрасен завършек на миналата година. Пожелавам му успех и да издига престижа на ЦСКА. Не мога да говоря за личните условия на Кирил Десподов, въпросът трябва да бъде отправен към него. Когато има трансфер в такова голямо първенство, като това в Италия, това е цялостен успех за български футбол. Най-вече за него в личен план, а също така и за клуба. Не мога да коментирам другите спрягани имена на отбори, но след като клубът е избрал офертата на Каляри, значи е била най-добра и това е успешният завършек. ЦСКА продължава да изпълнява целите си в шампионата. Сега е удобният момент за Десподов, клубът е преценил да го продаде и той да продължи кариерата си."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови