Велик! Безпощаден! Ботев Пловдив сгази 4:0 Бейтар в Лига Европа

Португалският Маритимо е следващият съперник на българската сензация

OFFNews 20 юли 2017 в 22:29 3452 0

Снимка Спортал

Невероятният сезон на Ботев Пловдив продължава. И то по какъв начин! Сензацията отвя 4:0 богатия тим на Бейтар Йерусалим и прескочи в третия кръг на Лига Европа с общ резултат 5:1.

В него Ботев ще срещне португалския Маритимо. Но годината вече е уникална. Пловдивчани вдигнаха Купата на България, елиминираха два тима в Лига Европа, като дотук си осигуриха 800 000 лева. При положение, че финансите в клуба куцаха, а най-добрите играчи напуснаха.

В десетата минута Ботев откри резултата на стадиона в Бургас. При центриране от ъглов удар Пламен Димов засече топката с глава във вратата на съперника. Съвсем скоро "канарчетата" можеха да удвоят, след като Фернандо Виана остана очи в очи с вратаря Клайман, но ударът му мина на сантиметри покрай гредата.

В 32-ата минута бразилецът вече бе безпощаден. След едно центриране на Балтанов Виана засече от воле топката, която рикошира в ръката на бранител на израелците и се заби под гредата за 2:0.

Второто полувреме също започна по отличен начин и само две минути след подновяването на играта падна и трети гол за Ботев. При едно изпълнение от фаул удар на Неделев топката се удари в гредата и попадна директно на крака на Балтанов, който без да се бави я прати във вратата за трети път.

Капитанът изигра страхотен мач, макар и контузен. Поклон за Лъчо! 

В 76-ата минута гостите тотално загубиха надежда, че ще могат да стигнат до нещо. Марсел Хейстер получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена преди края на срещата.

В края Бризола ги довърши с четвърти гол. Резервата завърши уникална контра и пас на Косоко.

Накрая евреите се изнервиха. След последния сигнал скочиха на Косоко, който получи жълт картон, тъй като понечи да се бие.

Близо 8000 бултраси изпаднаха в екстаз от играта и резултата. Те аплодираха дълго време героите. Момчетата и треньорът Никола Киров го заслужават! "Канари", юнаци!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!