Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Великият Хари Реднап хвали български национал

Симеон Славчев игра за Бирмингам Сити в контрола с Оксфорд

OFFNews 23 юли 2017 в 17:04 3288 0

Великият Хари Реднап, който е институция във футболна Англия, засипа с похвали българския национал Симеон Славчев. Халфът тренира от няколко дни с Бирмингам Сити, а вчера игра контрола срещу Оксфорд. Тимът му би 2:0.

Реднап е мениджър на тима от Чемпииншип, като се опитва да сглоби отбор за Висшата лига. Мони е собственост на Спортниг Лисабон, откъдето няма да ползват услугите му. Юношата на Септември вече отхвърли 3 сигурни оферти, за да си търси късмета на Острова.

"Момчето в халфовата линия (българинът Славчев) не губеше топката. Той е национал и винаги гледа да контролира играта. Той беше ОК, справи се добре", каза Хари Реднап, който беше голям почитател на таланта на бившия нападател Светослав Тодоров.

"Бирмингам мейл" също даде положителна оценка на Славчев, който влезе след почивката. "Отначало Оксфорд натисна Бирмингам Сити. Славчев игра пред тримата защитници и нямаше много шансове да играе с топката.

Когато натискът на Оксфорд отслабна, 23-годишният българин започна да играе все по-обещаващо. Показа своята способност да намира свободни пространства и да извежда съотборниците си", написа изданието.

"Не направи нещо кой знае какво зрелищно, но това и не беше неговата задача. Предпочиташе чести и къси пасове. Накрая "сините" натиснаха и българинът се включи в няколко атаки".

Хари Реднап беше доволен от показаното и отбеляза, че Славчев е бил доста внимателен при разпределянето на топката. Интересно отметка, която предполага, че може да очакваме продължение", завърши медията.

Бъдещето на Славчев ще бъде решено до 2-3 дни. Първенството в Чепиъншип започва на 4 август, в първия кръг Бирмингам Сити е домакин на Ипсуич.

Той е в Бирмингам заедно с мениджъра Стефан Бакалски. Агентът също е доволен от представянето на Славчев, но учуден от некоректния превод, позволили си няколко родни медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews