Венци Стефанов: Безобразията във Варна са от 20 години насам

OFFNews 05 август 2019 в 13:58 1912 0

Двубоят Черно море - Славия (0:0) в петък вечерта беше белязан от страхотен скандал, който продължава да отеква.

Столичани се оплакаха, че са били заплашвани от домакините. Футболистът Емил Виячки се е предпазил от удар по лицето, който се е опитал да му нанесе директора на домакините Ерджан Шабан.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов реагира много остро, като направи случая публичен. Според боса на "белите" станалато не е прецедент, а нещо, което се случва във Варна от 20 години насам.

"Нали гледахте кадрите! Крайно време е това, което се случва редовно на стадиона във Варна да спре. Вярвам, че полицията и вътрешният министър ще сложат край на тези безобразия", казва Стефанов пред "Тема Спорт".

Изданието припомня за случай отпреди осем години, когато бившият ни топрефер Антон Генов се оплаква от въпросния Шабан дбез мач между Локо Сф и Черно море на националния стадион.

"Марин Маринов (б.р. изпълнителният директор на Черно море) ме заплаши, а другият - Ерджан ме удари два пъти в гърдите. В ХХІ век сме и никой не може да си позволява такива работи. Имаше заплахи, дори и за живота ми", казва тогава Генов.

Дисциплинарната комисия наказва Черно море с 10 000 лева и предупреждава с лишаване от домакинство.
Актуалният казус ще бъде гледан утре. Възможно е да не се вземе решение, а да се потърси допълнителна информация и изслушване на засегнатите страни.

Черно море попадна под прожекторите и в края на миналия сезон, когато част от титулярите бяха изгонени по съмнения, че са участвали в уреден мач. Те били уличени с детектор на лъжата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови