Венци Стефанов: Босовете на отборите правят предложения на съдиите, аз не

OFFNews 29 юли 2019 в 10:36 1267 0

Президентът на Славия Венцeслав Стефанов коментира в студиото на "Тази сутрин" по bTV съмненията за черно тото в българския футбол, както и оказвания натиск върху съдиите.

"Имаше един случай, който преля чашата на търпението на премиера - случаят с Черно море. Изброените футболисти не участваха в следващия мача заради еди-какво си. За черно тото не мога да твърдя, докато не съм видял нещо", каза Стефанов.

Стефанов е сигурен, че грешката на Димитър Велковски в снощния мач на "белите" срещу ЦСКА (1:2) не е преднамерена. "Хората си говорят, колкото си искат. Убеден съм, че това момче не може да се е продало. Той игра слабо целия мач, както и в предните мачове. Може би е моя вината, че не съм се наложил да го отстранят", споделя той.

"Обществото е болно, не е само във футбола. Нали я знаете българската поговорка 'Може аз да не съм добре, но Вуте да е зле'. Първите случаи за черно тото бяха в Германия, Дания. Спряха ли хората да ходят по стадионите?", добави президентът на Славия.

Той поздрави премиера Бойко Борисов за проведената среща с ръководители на клубове. "Ако ви прави впечатление, след тази среща нито феновете на Левски, нито феновете на ЦСКА са агресивни. Подкрепете хубавото.

Ние сме виновни, шефовете на отборите, ние търсим съдиите. Не е натиск, а предложения. Аз не съм го правил, но почти 70 процента от ръководителите са го правили”, каза още Венци Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови