Вижте всички 1/4-финалисти в Лига Европа

OFFNews 14 март 2019 в 22:02 1971 0

Интер продължи да дълбае дъното този сезон, след като падна от Айнтрахт с 0:1 в среща-реванш от 1/8 финалите на Лига Европа и по този начин е аут от надпреварата. Първата среща в Германия завърши с равенство 0:0. Единственото попадение в мача заби Йович (5').

Славия Прага пък елиминира един от хегемоните в турнира - петкратния победител Севиля. След като първият мач в Испания завърши при резултат 2:2, днес домакините стигнаха до инфарктна победа след продължения с 4:3. Славистите поведоха с гол на Майкъл Нгадеу-Нгаджуи в 15-ата минута. Висам Бен Йедер обаче изравни резултата в 44-ата минта от дузпа. Също от дузпа Томаш Сучек отново изведе домакините напред в 46-ата минута, но в 54-ата минута Мунир Ел Хадади пак върна гостите в мача. В продълженията в 98-ата минута Франко Васкес за пръв път изведе андалусийци напред, но в 102-ата минута Мик ван Бюрен отново възстанови равенството. Истинската драма настъпи в последната минута на мача, когато Ибрахим Траоре успя да вкара четвърти гол за своя тим и така да му донесе и крайния успех.

По-рано тази вечер отборите на Челси, Наполи и Валенсия станаха първите отбори, които достигнаха до 1/4-финалите на Лига Европа. Лондончани разгромиха с 5:0 като гост Динамо в Киев и с общ резултат 8:0 продължават напред.

С хеттрик за Челси се отчете френският нападател Оливие Жиру, а по един гол добавиха Маркос Алонсо и Калъм Хъдсън-Одой.

Наполи загуби като гост от РБ Залцбург с 1:3, но благодарение на победата с 3:0 в първия мач продължи напред. В 1/4-финалите е и отборът на Валенсия, който отстрани Краснодар след 2:1 в първия мач и 1:1 тази вечер като гост.

Ето всички 1/4-финалисти в Лига Европа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови