Време е за Ел Класико

OFFNews 18 декември 2019 в 07:43 1692 0

Барселона и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг тази вечер от 21:00 часа в изтеглена среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Камп Ноу" ще бъде арена на истинска битка между колосите, които се намират в любопитна ситуация на този етап от сезона.

В момента двата отбора са с еднакъв брой точки (35) и единствено головата разлика дава преимущество на каталунците във временното класиране на първенството.

През уикенда Реал Сосиедад сложи край на серията от седем поредни победи на Барса във всички турнири с равенство 2:2 в Сан Себастиян. Почти през цялата среща баските бяха по-активни и стигнаха до повече положения за гол, но не съумяха да спечелят пълния актив от точки.

Реал Мадрид пък завърши наравно 1:1 с Валенсия в дербито на 17 кръг в неделната вечер. Кралският клуб бе на път да загуби, но гол на Карим Бензема в последната минута му донесе успех и важна точка, която го оставя на върха с равни точки с Барселона.

С оглед показаното от двата отбора, Валенсия и Реал Мадрид заслужаваха да си поделят по един пункт. Така Реал Мадрид остава непобеден в Ла Лига от 19 откомври, когато загуби с 1:0 гостуването си на Майорка.

Ел Класико е традиционно трудно предвидима среща и рядко статистиката от предишните мачове играя решаваща роля. В 178 мача в Ла Лига, и двата отбора имат по 72 победи, а 34 мача са завършили наравно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови