Време е за дербито на България

OFFNews 18 март 2018 в 08:53 3777 0

ЦСКА приема Левски днес от 13 часа на националния стадион "Васил Левски" в първото за тази пролет издание на дербито на България.

Двубоят е от последния кръг на редовния сезон, а до края двата най-популярни отбора у нас ще се сблъскат още два пъти в плейофите, както и в полуфиналите за Купата на България.

ЦСКА влиза като фаворит в двубоя, показват коефициентите на букмейкърите. Воденият от Стамен Белчев тим се бори за титлата с Лудогорец, но не показва убедителни игри от началото на пролетния дял.

Левски също е доста колеблив, но момчетата на Делио Роси ще излязат по тази причина освободени психически на терена и могат да изненадат ЦСКА. През есента двата тима не се победиха като завършиха 2:2.

Очаква се висок зрителски интерес. Стадионът отваря врати в 11 часа. Деца до 12 години ще влизат безплатно заедно с пълнолетни придружители и попълнена декларация, която може да се вземе от касите пред стадиона.

Придружителите също влизат безплатно. Очакванията са за дъжд и затова е хубаво феновете да си приготвят дъждобрани, защото на стадиона няма да бъдат допускани чадъри.

Феновете на ЦСКА ще направят традиционното си шествие от градинката на улица "Иван Асен II" през Орлов мост до стадиона. Привържениците на Левски се събират в района на Строителния техникум, но няма да правят шествие.

От 12 ч до приключване на мача при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР може да се забрани влизането на автомобили в двете посоки по:

- улица "Генерал Гурко", между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";

- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", между площад "Орлов мост" и бул. "Черни връх";

- бул. "Драган Цанков", между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо Яворов".

Изключение ще се прави само за автобуси и тролейбуси от градския транспорт

От 00:00 часа до 16 ч се забранява престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на участниците в срещата по алеите около националния стадион "Васил Левски", а от 8:00 часа сутринта до 16 часа - и на моста пред стадиона.

ЦСКА - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Манолев, Бодуров, Барт, А. Георгиев; Малинов, Р. Лое; Десподов, Т. Родригес, Р. Енрике; Каранга
Старши треньор: С. Белчев
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов; Нашименто, Тиам; Прохазка, Обертан, Паулиньо; С. Костов
Старши треньор: Д. Роси

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: "Васил Левски"
НАЧАЛО: 13:00 часа

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови