Втори минимален успех прати Уругвай на 1/8-финалите на Мондиала (видео)

OFFNews 20 юни 2018 в 19:52 3343 0

Уругвай победи Саудитска Арабия с 1:0 в двубой от Gрупа A на световното първенство, игран на "Ростов Арена". Днешната среща бе по-специална за Луис Суарес, който вкара победното попадение в своя мач №100 с националната фланелка.

Двубоят не предложи кой знае колко стойностен футбол. Очаквано урусите бяха тези, които имаха превъзходство през по-голяма част от мача, но като цяло чистите голови положения в срещата не бяха много. Нещо повече - саудитците не застрашиха нито веднъж опасно вратата на Муслера.

С този успех латиносите събраха 6 точки, колкото има и Русия. Именно двата отбора ще определят победителя в група "А" на Мондиала в директен мач на 25 юни от 17.00 часа. При равенство "сборная" ще финишира на лидерската позиция заради далеч по-добрата си голова разлика – 8:1 срещу 2:0.

Саудитска Арабия и Египет пък стягат куфарите за родините си и срещата помежду им ще бъде за престиж. Иначе мачът в Ростов на Дон беше скучен, като Уругвай и арабите основно се надлъгваха, но южноамериканците имаха леко териториално надмощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови