Зачеркна ли ни ФИФА заради гнева на Петев?

OFFNEWS 24 октомври 2017 в 00:46 4154 0

Гласуването в анкетата на ФИФА за номер 1 през годината е минало без българско участие, става ясно от публикуваните на страницата на световната централа списъци. По принцип в анкетата участват националните селекционери и капитаните на отборите.

В нашия случай това са Петър Хубчев и Светослав Дяков или Ивелин Попов. Никой от тях не фигурира в списъка. За сметка на това има подаден журналистически вот. Той е от колегата от “Труд” Боян Бойчев, който е посочил на първо място Кристиано Роналдо с подгласници Тони Кроос и Джанлуиджи Буфон.

Не става ясно на какво се дължи отсъствието на гласовете на националния ни селекционер и капитанът на тима ни. Може би не са гласували, а може би е техническа грешка на организаторите, тъй като в публикувания списък изрично е посочено кои федерации са наказани с отнемане на право да гласуват, а българската не е сред тях.

В началото на 2016 година избухна страхотен скандал отново покрай гласуването за номер 1 на ФИФА. Според публикувания списък тогавашният ни селекционер Ивайло Петев е бил гласувал така - 1. Кристиано Роналдо, 2. Андрес Иниеста, 3. Томас Мюлер и си навлече куп подигравки за това, че е пропусна Лионел Меси. Петев скочи на ФИФА като каза, че това не е неговата класация.

"Не е вярно това, че не съм поставил Меси в тройката. Поредната провокация! Вотът ми е манипулиран. Аз много добре знам за кого съм гласувал. Не знам откъде идва тази информация. Само това мога да кажа по въпроса", заяви тогава разгневеният Ивайло Петев пред в. "България Днес".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews