Задава се кървава битка Берое - Ботев в плейофите

OFFNews 11 май 2017 в 22:33 2267 0

Сложната нова система на футболния ни елит започна да се разплита. Берое разби 3:0 Нефтохимик и спечели първото място в група "Б" на втората осмица. Резултатът откри Венцислав Василев в 29-ата минута, а Антон Карачанаков удвои седем минути преди края на първата част. В 61-ата минута Асен Георгиев вкара трети гол.

С този успех заралии си осигуриха домакинско предимство в първия кръг на плейофите за Европа, където ще срещнат Ботев (Пловдив) заел второто място в група "Б" на втората осмица. Това значи, че тимът от Стара Загора ще е домакин в реванша. Другата двойка в баражите за Лига Европа е Пирин - Верея.

Само се надяваме, че спортът наистина ще надделее в плейофите, тъй като напоследък запалянковците коментират, че е пълно със съмнителни срещи, наредени като за залози. 

Ето как ще продължат двубоите в директните елиминации на втората осмица:

Победителите ще играят два мача на разменено гостуване помежду си и този, който се наложи в тези срещи, ще срещне отбор от първата шестица в директен сблъсък за място в Лига Европа.

Двойките, които ще играят за оцеляване в Първа лига:

Локо ГО - Славия
Монтана - Нефтохимик

Двойките, които продължават битката за Лига Европа:

Ботев Пд - Берое
Пирин - Верея

Играе се на две срещи на разменено гостуване. Домакин в реванша ще е отборът, който е с по-предно класиране в редовния сезон. Този, който спечели, ще се спаси. Другият тим ще играе баражи за влизане/оставане с третия от Втора Лига.

Загубилите в първите баражи също ще се изправят един срещу друг. Този, който претърпи поражение и в тези два двубоя, изпада директно. Победителят ще се изправи в плейофи за оставане/влизане срещу втория от Втора лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови