Задават се промени при обявяването на нарядите на съдиите

OFFNews 16 март 2020 в 11:16 1108 0

Снимка БНР

Председателят на Съдийската комисия - Костадин Стоичков говори за процесите около назначенията на реферите след поредния скандал от миналата седмица.

В петък трябваше да се изиграе двубоя между Царско село и Славия. Оказа се, че в един от клубовете са знаели вече назначението.

"Не знам как са придобили тази информация - явно има теч в системата, защото нарядите излизат днес", недоумяваше тогава Стоичков, който заплаши с подаване на оставка.

"В един по-ранен етап Съдийската комисия беше обвинявана, че назначенията се правят еднолично. Реших да променя това нещо и създадох две комисии - една комисия по назначенията, чийто председател съм аз, и една комисия по назначенията на съдийските наблюдатели, чийто председател е Мартин Богдев.

Оттук насетне ще информираме арбитрите кой двубой ще свирят един час преди да го обявим публично. Това ограничава възможността за изтичане на информация", каза вчера Стоичков пред БНТ.

"Настоящият период е глътка въздух за отборите и съдиите, дано окаже положителен ефект. Що се касае до реферите обаче не е добре, тъй като трябва да са натоварени с мачове, за да са в кондиция. Те трябва малко да си засилят индивидуалната подготовка. Доколкото знам, и контролите са отменени, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!