Загубата от Ботев удари футболистите на Левски по джоба

OFFNews
14 ноември 2019 в 08:48 | 514 |0

Загубата от Ботев (Пловдив) струва скъпо на играчите на Левски, твърди "Меридиан Мач". Освен, че “сините” изостанаха на 7 точки от лидера Лудогорец, те са се ударили и по джоба.

Вчера се появиха информации, че ръководството е взело решение да ореже премиите на играчите. Това обаче не е съвсем така. Намаление на парите действително ще има, но то е регламентирано още преди началото на първенството. Клубният правилник за възнагражденията гласи, че сумите за победи се орязват с отстъпването от първите две позиции в класирането.

Положението ще става все по-зле, ако тимът продължи да върви надолу.

С идването на Павел Колев се върнаха премиите за отделните мачове. Преди това “сините” получаваха пакетни премии за няколко мача, а в известен период и това бе променено.

Бившият треньор Люпко Петрович дори използваше допълнителни възнаграждения, за да вдигне скандал, който доведе до напускането му през есента на 2016 година. Сърбинът настояваше, че играчите трябва да вземат пари за равенството с ЦСКА, но получи твърд отказ от страна на тогавашното ръководство.

Самите футболисти също бяха недоволни, че дербитата с ЦСКА и Лудогорец влизат в пакет и за тях няма отделни премии. С идването на Павел Колев нещата се промениха. Сега обаче на “Герена” ще трябва да се напънат в останалите мачове, за да възстановят стария размер на парите.

Няма коментари към тази новина !