Заразените с COVID-19 в Локомотив Пловдив станаха 11

OFFNews 10 юли 2020 в 15:22 2373 0

Снимка Официален сайт на Локомотив Пловдив

Още четирима от футболния Локомотив Пловдив са дали положителни проби за COVID-19.

Така броят на заразените в редиците на "черно-белите" стават 11. Девет от тях са футболисти, а двама - част от персонала, припомня bTV.

Заразата се разпространи след финалния мач от турнира за Купата в София срещу ЦСКА. Тогава "смърфовете" триумфираха след изпълнение на дузпи.

След последния съдийски сигнал те се втурнаха към привържениците си, за да се поздравят за втория пореден успех в надпреварата. След това отпразнуваха триумфа на морето и с шествие в Пловдив, в което се включиха стотици привърженици.

От Районната здравна инспекция в града първоначално обявиха трима заразени сред феновете, присъствали на мача в София, сред които и 15-годишно момиче.

Днес (10 юли) в Пловдив са регистрирани 40 нови случая на носители на COVID-19. 6 от тях са на фенове, празнували с отбора на стадион в парк "Лаута", както и в нощните заведения в града. Сред персонала им бяха регистрирани служители, заразени с коронавирус.

Късно снощи Локомотив излезе с променен състав срещу ЦСКА в предпоследния кръг на Първа лига и загуби с 1:2 в Пловдив, което почти осигури второто място в крайното класиране на червените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови