Здрави битки за зона Шампионска лига през тази седмица

OFFNews 23 април 2019 в 12:23 1268 0

Мачовете през тази седмица ще дадат много отговори във футболните първенства. По традиция в края на сезона в английската Висша лига битката за челните места е ожесточена. Интересното е, че Ливърпул ще се надява Манчестър Юнайтед, който приема градския съперник Сити и това изглежда последна възможност до края на сезона, където "гражданите" на Пеп Гуардиола могат да изпуснат точки. И подобна развръзка ще остави всичко в ръцете на мърсисайдци, които в петък ще търсят повече от задължителна победа срещу Хъдърсфийлд.

В италианската Серия А ни очаква дербито Интер – Ювентус. "Бианконерите" вече спечелиха осмата си поредна титла и е интересно дали "нерадзурите" ще направят шпалир насред стадион "Джузепе Меаца". В първенството на Ботуша остава гатанката кой ще се класира в зона Шампионска лига в края на сезона. Пет отбора са разделяни от едва 4 точки. Драматичната развръзка в Италия можете да проследите пряко по MAX Sport 3.

Из българските терени най-любопитната среща е от 1/2-финалите за Купата на България. В сряда ЦСКА приема Ботев Пловдив, като "канарчетата" има преднина от 3:2 след първата среща. Няколко дни по-късно двата отбора отново са съперници, но в Първа лига, къдети Черно море приема Лудогорец, а Левски е домакин на Берое.

В испанската Ла Лига сякаш всичко е подредено. Барселона води с 9 точки на втория Атлетико Мадрид и се нуждае само от две победи, за да станат шампиони за втора поредна година. Днес каталунците играят с Алавес и при победа ще дръпнат с 12 точки на "дюшекчиите", които излизат срещу Валенсия в сряда. При евентуален успех за "прилепите", първото място е в кърпа вързано за Барса. Срещите от испанското първенство можете да гледате на живо в каналите на MAX Sport.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови