Здравко от Ритон: ЦСКА започна да губи тежест, Левски е на правия път

Донислав Донев 16 октомври 2019 в 17:01 4385 0

Въпреки подготовката си за дългото турне в Америка и Канада, легендата на българската естрада Здравко Желязков от дует Ритон намери време да сподели мнението си за случващото се в родните грандове ЦСКА, Левски и Лудогорец, и тяхното представяне към момента.

Здравко, който не крие любовта си към "червените" призна, че е много разочарован от играта на отбора и прекалено многото чуждестранни играчи в него.

"Симпатизирам на ЦСКА, но в момента просто не мога да ги гледам. Чест прави на Гриша Ганчев, че дава пари, нещата там са пълен хаос. Някакви чужденци се купуват, сменят се треньори. Никога не съм одобрявал назначаването на този сърбин Люпко Петрович. Той е наемник, който е дошъл да си пълни гушата в България и за толкова години не научи една дума на нашия език.

Положението при футболистите, които са чужденци е трагично. Али Соу не може да спре една топка, за дрибъл пък да не говорим. Един Петър Жеков, за който преди говорехме, че е дърво, като пипнеше топката вратарите бягаха, за да не ги отнесе. Дори от тези, които наскоро играеха в ЦСКА - Каранга беше на светлинни години по-класен. Соу е тромав и не мисли на терена. "Червените" нямат и читав плеймейкър от 100 години. Имаме млади момчета, не мога да разбера защо не играят.

Постепенно името ЦСКА започна да губи тежест, преди беше марка. Вече се продават футболисти за жълти стотинки и то евентуално в Китай. Взимат се на килограм някакви играчи, за може после да се вземе някой лев. Това не е моят ЦСКА. Имам чувството, че от 1989 година насам някой иска да унищожи този отбор. Говоря като фен и коментирам това, което чета в пресата. 

Левски е на правия път. "Сините" играят грамотно, но бяха много страхливи срещу Лудогорец (б.а. 26-кратните шампиони играха срещу разградчани на 6 октомври и загубиха с 0:2). Все пак Левски е половин България и не знам защо излязоха толкова смутено на терена. 

Моите уважения към Лудогорец и към всичко това, което правят в Европа, но има два отбора в нашата страна - ЦСКА и Левски. Все пак това си е частен проект в Разград, аз не мога да взема отношение по тази тема. Но фактите говорят - играят си мачовете в евротурнирите, печелят си милионите... Той е един убийствен бизнесмен (визира собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев). Той си е преценил, че ще залага на чужденци и това е. Не можем да го упрекваме за това. Добре, че поне ни вдига коефициента в Европа. Дано не ни изхвърлят от там покрай тези скандали, които се случиха около мача между България и Англия", сподели легендата на естрадната музика.  

Катя и Здравко ще поемат на дълго турне в САЩ и Канада през ноември. Двамата ще зарадват българските фенове с концерти в Торонто, Денвър, Лас Вегас, Чикаго, Детройт, Филаделфия и Сиатъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!