Жеков: Божинов няма с какво толкова да застраши ЦСКА

OFFNews 21 септември 2018 в 13:03 1610 0

Легендата на ЦСКА Петър Жеков сподели пред "Тема спорт", че е убеден, че "червените" ще победят Ботев Враца утре. Голмайстор №1 в историята на родния футбол вярва, че Валери Божинов няма как да изненада "армейците".

"Ботев Враца засега върви добре в първенството, при тях има еуфория. Но в събота трябва да се приготвят да паднат от ЦСКА. Нормално беше Валери Божинов да отбележи гол в първия си мач срещу Витоша Бистрица.

Той дълго време игра в чужбина и има опит, но няма с какво толкова да застраши армейците. Не мисля, че в ЦСКА трябва да се притесняват от него.

Важно е отборът да задържи първото място. След това идва вечното дерби, в него битката ще е голяма. В този мач силен или слаб няма. Който успее да се докопа до възможности, той ще победи. Голяма борба ни очаква.

Мауридес започна силно сезона и дано да продължи така. Той игра добре срещу Черно море, въпреки че не вкара гол. Не може всеки път да бележи. Проблемът в ЦСКА все още е в комуникацията между играчите. Това ще се изчисти в течение на сезона. Привлякоха се доста нови и им е нужно време, за да се напаснат. Все още не знаят как да си подскажат, това си личи.

От последния мач срещу Черно море най-доволен останах от Кирил Десподов и Едвин Джеси. Много силен мач изнесоха. Направиха пробиви, захранваха с пасове хората в наказателното поле и създадоха неприятности на противника.

Също така мога да отлича и двамата португалци - Рубен Пинто и Тиаго Родригес. Това е най-добрата линия на отбора. Просто им личи, че са научени да играят футбол. Те действат бързо и с голяма лекота", каза Жеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови