Жозе Моуриньо няма намерение да спира с треньорството

OFFNews 18 януари 2019 в 12:01 1848 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който в момента е анализатор на телевизия "beIN Sports", содели, че не смята да приключва с треньорството.

Преди това обаче, за две изяви Специалния ще получи хонорар от медията на стойност около 120 000 паунда.

"Искам да работя. Принадлежа на най-високото ниво във футбола и мястото ми е именно там. Още съм твърде млад. Във футбола съм от много време, но след няколко седмици ще навърша 56 години, така че настина съм млад, за да се откажа", каза Моуриньо.

Португалецът говори и за звездата на Ливърпул Мохамед Салах. Специалния е категоричен, че той не е причината за продажбата на египтянина по време на техния съвместен престой в Челси.

"Много неща се казаха за мен и Салах, които не са верни. Хората се опитват да ме посочат като човека, който продаде Салах. Но аз съм мениджърът, който го купи. Идеята им е напълно грешна.

Играхме срещу Базел в Шампионската лига и тогава Салах беше дете. Когато излизам срещу даден съперник аз анализирам обора и играчите му дълго време. Влюбих в това дете и го купих.

Натиснах Челси да го вземе, макар по онова време да имахме фантастични атакуващи играчи - Азар, Вилиан и други. Имахме много талант. Но казах на клуба да го купи. Той беше повече крило, отколкото нападател.

И се оказа едно загубено дете в Лондон. Беше загубено дете в нов свят. Искахме да работим с него, за да стане по-добър. Но той предпочиташе идеята да играе редовно и да не чака.

Затова решихме да го пратим да играе под наем на място, което познавах - Италия. Тактически, физически футбол. Добро място да се развиваш.

Фиорентина е добър отбор, в който да играеш без напрежение от борбата за титлата. И решихме да го пратим там. Когато Челси реши да го продаде, решението не беше мое. Аз го купих, не съм го продавал", сподели Моуриньо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови