Зидан и Конте сред основните кандидати за наследник на Моуриньо в Юнайтед

OFFNews 18 декември 2018 в 16:07 1545 0

Ясни са основните варианти за наследник на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед. По-рано през деня "червените дяволи" официално уволниха Специалния, а съвсем скоро отборът трябва да се спре на нов човек.

Според изданието "Goal.com" сред фаворитите за поста са мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, както и Антонио Конте и Зинедин Зидан, които в момента са без работа, но са доста добри опции за клуба.

Масимилиано Алегри и Лоран Блан също са сред спряганите имена, както и уволненият наскоро треньор на Монако Леонардо Жардим.

Не е изключено и Райън Гигс да поеме поста предвид факта, че е клубна легенда. Все пак и Майкъл Карик също е вариант, като се очаква именно той да поеме тима в оставащите мачове до края на сезона.

Иначе Моуриньо ще прибере солидна неустойка след уволнението си. Португалецът остана едва 2 години и половина на поста, като има контракт за още 3,5 сезона. Според различните английски медии сумата е различна, като най-ниска се появява в "Гардиън" – 15 милиона паунда. Според "Сън" обаче в сметката на Специалния ще влязат цели 24 милиона.

Вероятно истината е някъде по средата, като при всички положения парите, с които специалистът ще се утеши изобщо няма да бъдат малко. Въпреки това те едва ли ще могат да компенсират провала му.

"Би Би Си" отчита, че за времето си в клуба Моуриньо привлече 11 играчи за почти 400 милиона паунда, но една голяма част от тях се оказаха сериозен провал и податливи на чести контузии, така че вместо да вдигнат нивото на тима, всъщност го свалиха.

Става дума за защитниците Виктор Линдельоф (30 млн.) и Ерик Баи (31), халфовете Фред (47) и Хенрик Мхитарян (26), та дори и за Пол Погба, с когото Жозе успя бързо да се скара. Единствено свободният трансфер на Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку донякъде, оправдаха очакванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови