Зинедин Зидан похвали сина си след дебюта му за Реал Мадрид

OFFNews 01 април 2019 в 13:37 2660 0

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан похвали сина си Люка, който вчера изненадващо дебютира на вратата за "белия балет" и помогна за победата над Уеска с 3:2 в среща от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

Столичани бяха на секунди от издънка срещу скромния тим на Уеска, който до 90-ата минута удържаше равенството 2:2 насред "Сантиаго Бернабеу".

В крайна сметка обаче "кралете" стигнаха до успех с 3:2 след победно попадение на Карим Бензема в заключителните секунди на срещата.

"Доволен съм от неговото представяне. Люка е нашият трети вратар, но Тибо Куртоа не е в добра форма, а Кейлор Навас се нуждаеше от почивка. Затова исках да му дам шанс и той се справи добре. Причината да бъде в състава не е затова, че е мой син. Той притежава характер и качества. Част от академията е от дълго време, а това означава много.

Получи се луд мач, който се радвам, че спечелихме и положихме необходимите усилия. Ясно е, че можем да играем много по-добре, но и съперникът трябва да бъде поздравен за представянето си. Още преди мача казах, че Уеска заслужава по-добра позиция в класирането и това се доказа, като вероятно те заслужаваха да вземат нещо от мача. Ние обаче се борихме до края и спечелихме.

Карим вкара страхотен гол. Той е при нас от дълги години и се справя много добре. Това вероятно е най-добрият му сезон и сме щастливи от играта му. Ще разчитаме на него в оставащите 9 мача. Той е наш играч и не мисля, че това ще се промени", каза Зидан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!